Sposób przygotowania:
Maślaki w śmietanie
Maślaki oczyścić ze śliskiej skórki. Opłukać, pokroić na dosyć grube kawałki, małe pozostawić w całości. Masło rozgrzać, poddusić na nim pokrojoną w kostkę cebulkę. Włożyć grzyby, dusić ok 1 godz. Wlać śmietankę, zagotować, doprawić. SMACZNEGO!
elzbieta8960
Henia
elzbieta8960
Henia za 2 lata jak corka tu studia skonczy....wracam do Polski na stale i mam nadzieje ze wtedy sprobuje pysznych swiezych grzybkow...:) Pozdrawiam
Henia
To już nie długo! Zapraszam wtedy na grzybki!
elzbieta8960
Nawet nie wiesz z jaka checia wejde w las....tu albo prywatne albo zakaz wstepu,,,,zreszta nie ma to jak nasze polskie lasy....a grzybki to ja rozrozniam tylko podgrzybki i kurki ,,,ale sama przyjemnosc pochodzic po lesie ,,,,to sie dopiero docenia jak sie tego nie ma :) Pozdrawiam i dzieki za zaproszenie ;)
evita0007