Sposób przygotowania:
Zasmażane grzyby ze śmietaną
Grzyby obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki. Wrzucamy na wrzątek na ok 5 min.
Przelewamy przez sito.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i grzyby. Dusimy ok 15 min.
Solimy, dodajemy potrzebną ilość śmietany i oprószamy pieprzem.
Gdy śmietana zacznie gęstnieć wbijamy jajka, mieszamy i smażymy aż jajka zaczną się ścinać.
Doprawiamy do smaku i wyłączamy gaz.
Przelewamy przez sito.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i grzyby. Dusimy ok 15 min.
Solimy, dodajemy potrzebną ilość śmietany i oprószamy pieprzem.
Gdy śmietana zacznie gęstnieć wbijamy jajka, mieszamy i smażymy aż jajka zaczną się ścinać.
Doprawiamy do smaku i wyłączamy gaz.