Sposób przygotowania:
Domowy Chicken burger
Piersi z kurczaka rozbić, przekroić na połówki. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej i usmażyć.Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą i przyprawami.
Bułki przekroić na połówki i podgrzać w piekarniku. Na dolną część nałożyć trochę sałaty, polać ketchupem. Nałożyć usmażony filet.
Na to położyć plastry pomidora, ogórka i czerwonej cebulki. Polać sosem musztardowym. Przykryć sałatką. Zamknąć górną częścią bułki i podawać.
Bułki przekroić na połówki i podgrzać w piekarniku. Na dolną część nałożyć trochę sałaty, polać ketchupem. Nałożyć usmażony filet.
Na to położyć plastry pomidora, ogórka i czerwonej cebulki. Polać sosem musztardowym. Przykryć sałatką. Zamknąć górną częścią bułki i podawać.