Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Maślane babeczki ze świeżą żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne maślane babeczki ze zdrową świeżą żurawiną - dobre dla dzieci i dorosłych. Znikają ekspresowo.

Maślane babeczki ze świeżą żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślane babeczki ze świeżą żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Maślane babeczki ze świeżą żurawiną
Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko i dodać 2 łyżki mleka, zmiksować dokładnie. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zmiksować krótko, tylko do połączenia się składników. Żurawinę umyć, osuszyć i wrzucić w całości do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką. Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami (wyszło mi 8 szt) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut. Lekko przestudzić w formie, następnie wyjąć je na kratkę i wystudzić całkowicie.
Maślane babeczki ze świeżą żurawiną
Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko i dodać 2 łyżki mleka, zmiksować dokładnie.
Maślane babeczki ze świeżą żurawiną
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zmiksować krótko, tylko do połączenia się składników.
Maślane babeczki ze świeżą żurawiną
Żurawinę umyć, osuszyć i wrzucić w całości do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką.
Maślane babeczki ze świeżą żurawiną
Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami (wyszło mi 8szt) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut. Lekko przestudzić w formie, następnie wyjąć je na kratkę i wystudzić całkowicie.

Tagi:

jajko jajka