Sposób przygotowania:
Maślankowiec z brzoskwiniami
Do dużej miski wsypujemy przesiana mąkę dodajemy cukier , proszek ,maślankę ,całe jajka, cukier waniliowy i aromat. Dokładnie mieszamy dużą łyżką. Blaszkę smarujemy margaryna i oprószamy bułką tartą . Brzoskwinie przekrawamy wyciągamy pestki. Ciasto wlać na blaszkę oprószyć mąką i poukładać połówki owoców. Następnie ciasto posypać kruszonką . Kruszonkę posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , pieczemy 45 min. Na koniec placek lukrujemy.
Kruszonka- składniki tz cukier , miękkie masło i mąkę wkładamy do miski i paluszkami mieszamy rozdrabniamy aby powstały takie małe grudki .
Kruszonka- składniki tz cukier , miękkie masło i mąkę wkładamy do miski i paluszkami mieszamy rozdrabniamy aby powstały takie małe grudki .
anna33