Sposób przygotowania:
Maślankowiec z rabarbarem
Rabarbar obrać i pokroić w plasterki.Zasypać 3-4 łyżkami cukru.Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym.Następnie dodać płynne składniki,a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto wylać na blachę ( 36-26 centymetrów ) wyłożoną papierem do pieczenia.Twarde masło posiekać nożem wraz z mąką i cukrem.Palcami pokruszyć na drobne kuleczki.Ciasto posypać rabarbarem oraz kruszonką.Piec 30-35 ( do 50 ) minut w nagrzanym piekarniku.Ciasto jest pyszne również z innymi owocami np.wiśniami,truskawkami,śliwkami...lub dynią,która w smaku trochę przypomina brzoskwinię ( z własnych zapraw ).Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe.Jak wspomniałam przepis należy do abbry.
Pyza
Doro
A.B.
msewka
iwi69
Natala1210
asia77
luna
Sarenka
eli_555
Jojo