Masło ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Posolone uprzednio ząbki czosnku rozgnieść, wymieszać z masłem i ziołami za pomocą widelca lub malaksera. Świetnie

Masło ziołowe

Składniki:

Masło ziołowe

 

  • 15 dag masła,
  • 10 łyżek drobno posiekanych ziół świeżych lub suszonych
  • wyboru (np. szczypiorek, natka pietruszki, estragon, melisa, mięta, czosnek niedźwiedzi lub bulwiasty, cząber, oregano…),
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, curry – do smaku

Sposób przygotowania:

Masło ziołowe
Posolone uprzednio ząbki czosnku rozgnieść, wymieszać z masłem i ziołami za pomocą widelca lub malaksera.



Świetnie nadaje się do ryb, owoców morza i ślimaków, zastępuje także zwykłe masło.

Tagi:

zioła