Domownik

Domownik

Kucharz
[Przepisów: 3]

Matjas kaszubek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rybe wymoczyc żeby niebyła za słona pokroic w kawałki,cytryne wycisnąć,rodzynki zalac wrzątkiem na 5 minut.

Matjas kaszubek

Składniki:

Matjas kaszubek

 

  • 1kg matjasów,
  • 9 dużych cebul,
  • paczka rodzynek,
  • 1 cytryna,
  • szklanka oleju,
  • 1 średni przecier pomidorowy,
  • przyprawa do ryby,

Sposób przygotowania:

Matjas kaszubek
Do głębokiej patelni wlać olej,do tego pokrojoną cebule dusic pod przykryciem do miękości ,gdy będzie miękka cebulka dodac przecier pomidorowy wsypac 1 przyprawe do ryby (kamis) wsypac rodzynki i wlać sok z cytryny,całość wymieszac i podsmażać około 4 minut ,taką gotową cebulke układac na przemian w słoiku z wczesniej pokrojonym matjasem ,kaszubki najlepiej smakują na 3 dzień.