Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Mazurek.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świąteczny przepyszny mazurek

Mazurek.

Składniki:

Mazurek.

 

  • cukier puder -3/4 szkl
  • białka jaj -6 szt
  • zmielone biszkopty -5 dag
  • zmielone migdały -10 dag
  • zmielone orzechy -10 dag
  • tłuszcz do formy
  • Lukier:
  • sok z cytryny -2 łyżki
  • białka -2 szt
  • cukier puder -1 szkl

Sposób przygotowania:

Mazurek.
Ciasto: Orzechy włoskie, migdały i biszkopty zmielić. Białka ubić na sztywno, po trochu dodawać biszkopty, cukier, orzechy i migdały, wymieszać. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy, piec 35 minut w 170 stop. LUKIER: Białka przełożyć do miski, wsypać cukier puder, miksować. Do białek dodać sok z cytryny nie przerywając ucierania. Lukrem polać ostudzone ciasto, udekorować według uznania.

Tagi:

biszkopt