tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Mazurek cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na smakowitego mazurka cytrynowego

Mazurek cytrynowy

Składniki:

Mazurek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Mazurek cytrynowy
Skórkę z cytryny otrzeć na tarce, cytrynę zaś gotować dopóki nie da się przebić słomką, ziarna odrzucić, a cytrynę utrzeć i wycisnąć przez płótno. Sok ten zmieszać z otartą skórką cytrynową, wsypać cukier i utrzeć to wszystko w donicy, dodając po jednym żółtku i po trochu mąki ziemniaczanej. W końcu dodać pianę z ubitych białek i wyłożyć blachę wysmarowaną masłem. Następnie piec w piecu.

Tagi:

mazurek