Sposób przygotowania:
Mazurek cytrynowo- kajmakowy
W misce wymieszać cukier z żółtkami i skórką otartą z cytryny, wsypać mąkę i dodać masło wyrobić ciasto. Na pół godziny włożyć do lodówki. Następnie rozwałkować na kształt jajka ( brzegi można zrobić wyższe). Ciasto upiec w temp. 170 stopni na zloty kolor i wystudzić. W rondlu wymieszać cukier z mlekiem i gotować na małym ogniu tak długo aż powstanie gęsta masa o karmelowym kolorze ( od czasu do czasu zamieszać). Do masy dodać masło i zmiksować aby składniki się połączyły. Masę kajmakową wylać na ciasto. Dowolnie dekorować.
![Mazurek cytrynowo- kajmakowy Mazurek cytrynowo- kajmakowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-cytrynowo-kajmakowy-282829.jpg)
![Mazurek cytrynowo- kajmakowy Mazurek cytrynowo- kajmakowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-cytrynowo-kajmakowy-282830.jpg)
![Mazurek cytrynowo- kajmakowy Mazurek cytrynowo- kajmakowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-cytrynowo-kajmakowy-282831.jpg)
![Mazurek cytrynowo- kajmakowy Mazurek cytrynowo- kajmakowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-cytrynowo-kajmakowy-282832.jpg)
marietta
paulina57
to miało być jajo :)
marietta