Sposób przygotowania:
Mazurek czekoladowo-miętowyETAP 1:

Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem oraz szczyptą , dodać pokrojone w kostkę masło i jajko, zagnieść gładkie ciasto, które schłodzić około 30 minut.
Okrągłą formę do tarty około 25 cm średnicy wysmarować masłem i wysypać mąką, następnie na dnie wyłożyć 3/4 całego schłodzonego ciasta z reszty ciasta zrobić kuleczki którymi obłożyć brzeg mazurka na cieście położyć papier do pieczenia i wysypać na nim fasolę.
Piec w temp.180 st około 20 minut.
ETAP 2:

Po upieczeniu wystudzić, zdjąć papier z fasolą.
Do miski wsypać posiekaną czekoladę, dolać mleko i ustawić miskę na garnku z gotującą się wodą i rozpuścić, dodać szczyptę soli morskiej i przestudzić.
ETAP 3:

Kiedy masa czekoladowa przestygnie wylać ją na wystudzony spód mazurka i od razu posypać pokrojonymi w kostkę pastylkami miętowymi, odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Po zastygnięciu polewy dowolnie ozdobić.
pomidox
lukrowanepierniczki