Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Mazurek królewski Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto do kawki, i herbatki.

Mazurek królewski Anny

Składniki:

Mazurek królewski Anny

 

  • Mąka 40 dkg Rodzynki 15 dkg Skórka pomarańczowa 10 dkg Orzechy 10 dkg Tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Mazurek królewski Anny
Jajka umyć i utrzeć z cukrem, aż masa będzie gęsta i puszysta. Wówczas dosypywać po trochu mąkę, ciąglę mieszając, dodać rodzynki, pokrajać skórkę pomarańczową, orzechy posiekać, dodać do masy, wszystko razem wymieszać, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec ok 35-40 min w temperaturze 180sC na jasnozłoty kolor.