krystel

krystel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Mazurek królewski.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smarować na grubość 2cm. piec 25-30minut nagrzany piekarnik 280s.

Mazurek królewski.

Składniki:

Mazurek królewski.

 

  • 30dag.migdałów
  • 4białka
  • 2łyżkimąki
  • 3/4szklanki cukru
  • 1łyżka kakao
  • 1suchy prostokątny wafel
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej

Sposób przygotowania:

Mazurek królewski.
migdały spażyć obrać zostawiając kilkanaście całych do ozdoby białka ubić na sztywną pianę dodając powoli cukier i ubijać jeszcze 5minut mąkewymieszaćz kakałem i migdałami po czym wsypać do ubitych białek wszystkie składniki razem wymieszaći rozsmarować na waflu na grubość 1-2cm. i piec 20-25minut w piekarniku nagrzanym 180s. polewę przygotować wg. przepisu na opakowaniu wieżch mazurka udekorować polewą i migdałami.