Sposób przygotowania:
Mazurek królewski
Do miski włożyć schłodzone masło i ucierać do białości. Do masła wsypać mąkę i wymieszać. Dodać jajka ( z jednego jajka należy zostawić białko), dodać wcześniej posiekane drobno migdały oraz cukier ciasto ucierać do połączenia się składników.
Ciasto przelać do wysmarowanej formy i wstawić do piekarnika na około 1,5 godz. Ubić pianę z białka z dodatkiem cukru waniliowego, wyłożyć pianę na ciasto.Na pianę wyłożyć dżem.
Piec jeszcze około 30 minut. Po upieczeniu mazurek wystudzić i dowolnie dekorować ( u mnie masą cukrową).
Ciasto przelać do wysmarowanej formy i wstawić do piekarnika na około 1,5 godz. Ubić pianę z białka z dodatkiem cukru waniliowego, wyłożyć pianę na ciasto.Na pianę wyłożyć dżem.
Piec jeszcze około 30 minut. Po upieczeniu mazurek wystudzić i dowolnie dekorować ( u mnie masą cukrową).