zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Mazurek pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny mazurek pomaranczowy

Mazurek pomarańczowy

Składniki:

Mazurek pomarańczowy

 

  • 270g maki
  • 2,5g proszku do pieczenia
  • 110g cukru
  • jajko
  • 125g masla roslinnego
  • szczypta soli
  • masa:
  • 2 duze pomarancze
  • cytryna
  • 330g cukru

Sposób przygotowania:

Mazurek pomarańczowy
Z podanych skladnikow przygotowac ciasto,dobrze wyrobic.Zawinac w folie aluminiowa,wlozyc do lodowki na 2-3 godziny.Blache wysmarowac tluszczem i uformowac na niej place grubosci okolo 0,5cm.Upiec w temp.200st.Przygotowac mase pomaranczowa:owoce dokladnie wyszorowac i pokroic w cienkie plasterki razem ze skorka.Zalac przegotowana zimna woda i odstawic na 12godzin, nastepnie przelac je do garnka i gotowac godzine.Wsypac cukier i gotowac dotad az masa stanie sie klarowna.Gdy wystygnie posmarowac nia ciasto