Sposób przygotowania:
Mazurek wiśniowy na herbatnikach
Marmoladę podgrzej i przetrzyj przez sitko. Spód prostokątnej formy wyłóż połową herbatników (ciastka układaj jedno przy drugim). Na nich rozsmaruj marmoladę i ułóż warstwę z pozostałych herbatników.
Z konfitury wybierz 3 łyżki galaretki bez owoców i lekko ja podgrzej. Pozostała konfiturę ostrożnie rozsmaruj na warstwie herbatników.
Torebkę z lukrem włóż do garnka z gorącą wodą. Gdy lukier się rozpuści, wymieszaj go z podgrzaną galaretką i wiśniówką. Przestudź, a następnie polej tym warstwę konfitury. brzegi mazurka udekoruj ciasteczkami, wierzch-owocami i melisą.
Z konfitury wybierz 3 łyżki galaretki bez owoców i lekko ja podgrzej. Pozostała konfiturę ostrożnie rozsmaruj na warstwie herbatników.
Torebkę z lukrem włóż do garnka z gorącą wodą. Gdy lukier się rozpuści, wymieszaj go z podgrzaną galaretką i wiśniówką. Przestudź, a następnie polej tym warstwę konfitury. brzegi mazurka udekoruj ciasteczkami, wierzch-owocami i melisą.