Sposób przygotowania:
Mazurek wielkanocny
Składniki ciasta zagnieść, owinąć folią i odłożyć na 1 godz do lodówki. Wyłożyć ciastem formę, na której jest papier do pieczenia. Ja piekę mazurka w blaszce z piekarnika. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni 30-40 min w zależności od piekarnika. Musi się ładnie rumienić.Śmietankę i cukier mieszać aż do zagotowania. Mieszając aż zgęstnieje około 20-30 min . Zdjąć z ognia, do gorącej masy dodać masło orzechowe solidnie mieszając.Na ostudzonym cieście posmarować dżemem wiśniowym, a później masą i można posypać orzeszkami. Pokroić ciasto na trzy części i każdego mazurka udekorować jak kto chce Ja udekorowałam później jeszcze lukrem i ozdobiłam masą czekoladową. Ciasto zostawić na parę godzin, aby przeszło składnikami. Smacznego
k.tyczynski
zewa
1. brak temperatury pieczenia
2. brak czasu pieczenia
3. brak wielości formy
ewelinam22