Sposób przygotowania:
Mazurek kokosowo orzechowy
Kruche ciasto: Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać. Dodać jajko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 27*15 cm. Nakłuć widelcem i wstawić na godzinę do lodówki. Upiec w nagrzanym piekarniku na 200 st około 15 min na złoty kolor. Masa kokosowa:z mleka odlać 1/3 szk i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę składników dodać do garnka i gotować około 10 min. Na koniec wlać mleko z mąką ziemniaczaną, zagotować i gorącą masę wylać na upieczone zimne ciasto. Masa orzechowa: Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować około 15 min. W trakcie gotowania często mieszać. Masę przestudzić i wyłożyć na zimną masę kokosową. Polewa: Składniki dodać do garnuszka i mieszając podgrzać do rozpuszczenia się składników, nie gotować. Przestudzić i rozsmarować na masie orzechowej. Mazurek udekorować wg własnego pomysłu.