alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Mazurek kokosowo orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny mazurek kokosowo orzechowy, moje smaki.

Mazurek kokosowo orzechowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mazurek kokosowo orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Mazurek kokosowo orzechowy
Kruche ciasto: Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać. Dodać jajko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 27*15 cm. Nakłuć widelcem i wstawić na godzinę do lodówki. Upiec w nagrzanym piekarniku na 200 st około 15 min na złoty kolor. Masa kokosowa:z mleka odlać 1/3 szk i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę składników dodać do garnka i gotować około 10 min. Na koniec wlać mleko z mąką ziemniaczaną, zagotować i gorącą masę wylać na upieczone zimne ciasto. Masa orzechowa: Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować około 15 min. W trakcie gotowania często mieszać. Masę przestudzić i wyłożyć na zimną masę kokosową. Polewa: Składniki dodać do garnuszka i mieszając podgrzać do rozpuszczenia się składników, nie gotować. Przestudzić i rozsmarować na masie orzechowej. Mazurek udekorować wg własnego pomysłu.
Mazurek kokosowo orzechowy
na blaszce wyłożonej papierem upiec na złoto
Mazurek kokosowo orzechowy
ciepłą mase kokosową wyłożyć na zimne ciasto