Sposób przygotowania:
Mazurek z seraPrzygotowanie ciasta:
Masło stopić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Ciągle ucierając dodawać po łyżce sera, budyń w proszku, skórkę otartą z cytryny a na końcu powoli wlewamy stopione masło. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatne mieszamy z masą serową.
Do masy dodajemy Czekoladowe jajeczka i mieszamy.
Pieczenie ciasta:
Przygotowaną masę serową wylewamy do formy wy łożonej papierem do pieczenia ciast. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni i pieczemy ok. 45 -50 min. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i studzimy w blaszce.
Etap końcowy:
Wystudzone ciasto wyciągamy z formy. Lukier przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy nim sernik. Ciasto ozdabiamy cukrowymi ozdobami według własnego uznania.