iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Medalion cielęcy panierowny w grzankach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W środku tygodnia przygotować dla rodzinki pychaaa:))

Medalion cielęcy panierowny w grzankach

Składniki:

Medalion cielęcy panierowny w grzankach

 

Sposób przygotowania:

Medalion cielęcy panierowny w grzankach
Cielęcinę natrzeć utłuczonymi przyprawami. Bułkę czerstwą, ale nie suchą, pokroic na grzanki. Mięso pokroić w poprzek włukien, skośnie pobić młotkiem i ukształtować na okrągło. Jajka rozmieszac. Porcje mięsa zanurzać w jajkach, a następnie optaczać w bułce tartej zmieszanej z grzankami. Medalion solic w ostatniej chwili przed smażeniem. W czasie dosmażania można dodać masło.