kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Medaliony na ostro z pyzami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i proste sycące danie dla każdego :)

Medaliony na ostro z pyzami

Składniki:

Medaliony na ostro z pyzami

 

Sposób przygotowania:

Medaliony na ostro z pyzami
Podgrzewamy masło, wrzucamy pieprz, wlewamy połowe bulionu i podgrzewamy. Z resztą bulionu mieszamy mąkę a potem zagęszczamy nią pozostałą część wywaru. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso kroimy na plastry, doprawiamy a potem smażymy na oleju po 2-2,5 minuty z każdej strony. Podajemy z sosem i pyzami okraszonymi zrumienioną na maśle bułką. Smacznego!