agnes31

agnes31

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

medaliony pachnace natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przygotowanie 55 minut duszenie 33minut składniki na 4porcje

medaliony pachnace natką

Składniki:

medaliony pachnace natką

 

  • 2średnie polędwiczki wieprzowe okolo50 dag,
  • sól,
  • pieprz,
  • 4łyzki oleju,
  • 1/2 szklanki bulionu,
  • 1/2szklanki śmietany kremówki,
  • 3male serki topione trójkaciki najlepiej ziołowe,
  • 1peczek posiekanej natki,
  • kolorowy pieprz

Sposób przygotowania:

medaliony pachnace natką
mięso umyj,pokrój na 3cm pastry,oprósz sola i pieprzem.Zrumień z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.Przełoz do rondla.Podlej bulionem,przykryj,i dus okolo 30 minut.Medaliony wyjmij,trzymaj w cieple. do pozostalego wywaru wlej smietanke, podgrzej.Wrzuc serki i mieszaj,aż sie rozpuszcza.Dodaj natke,przypraw.Sosem polej mieso,posyp kolorowym pieprzem.