czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Medaliony wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne medaliony wieprzowe

Medaliony wieprzowe

Składniki:

Medaliony wieprzowe

 

  • 750 g schabu
  • 6 plasterków boczku
  • 5 łyżek keczupu
  • 1 łyżka koniaku lub rumu
  • mielony czarny i czerwony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Medaliony wieprzowe
Schab pokroić na 6 plasterków, każdy lekko rozbić, nadając mu okrągły kształt.Każdy kotlet owinąć plasterkiem boczku i związać nitką lub spiąć wykałaczkami.Posolić i oprószyć czarnym pieprzem.Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.Następnie medaliony posmarować keczupem, oprószyć czerwonym pieprzem i skropić koniakiem lub rumem.Piec jeszcze 5-7 minut.Przybrać ziołami.Podawać z bukietem warzyw.

Tagi:

schab