p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Medaliony z indyka w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kto nie lubi mięsa z sosami?

Medaliony z indyka w sosie pieczeniowym

Składniki:

Medaliony z indyka w sosie pieczeniowym

 

  • 6 szt medalionów z indyka,
  • 2 łyżki przyprawy Smak Lata,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 szt. kostka mięsna pieczeniowa

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z indyka w sosie pieczeniowym
Medaliony z indyka doprawiamy przyprawą Smak Lata, smarujemy oliwą, wstawimy do lodówki na około godzinkę. Na patelnię grillową wykładamy schłodzone mięso, podpiekamy delikatnie z obu stron, podlewamy wrzącą wodą, dodajemy kostkę mięsną pieczeniową, dusimy pod przykryciem 15-20 minut. Podajemy je np z kaszą jęczmienną.