Sposób przygotowania:
Medaliony z kurczaka z kremowym sosen chili
1. Pierś doprawiłam ulubionymi przyprawami, położyłam na wierzch gałązkę rozmarynu, zawinęłam w folię i upiekłam w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 1/2 godziny.
2. Ziemniaki, brokuły i marchewkę ugotowałam.
3. Cukinię pokroiła w półksiężyce.
4. Na dużej patelni rozgrzałam olej i najpierw wrzuciłam połówki ziemniaczków i cukinię, Kiedy się zezłociły, dorzuciłam marchewkę i groszek, a na końcu brokuły. Smażyłam na dużym ogniu przez chwilę.
5. Kremówkę wlałam do rondelka, dodałam pokrojona drobno papryczkę chili medium i przyprawę cajun. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i mieszając gotowałam aż sos zgęstniał i lekko zżółkł.
6. Warzywa wyłożyłam na talerz, na to pokrojona w medaliony pierś i polałam wszystko sosem.
Chętnie bym to znów zjadła! Pycha!
2. Ziemniaki, brokuły i marchewkę ugotowałam.
3. Cukinię pokroiła w półksiężyce.
4. Na dużej patelni rozgrzałam olej i najpierw wrzuciłam połówki ziemniaczków i cukinię, Kiedy się zezłociły, dorzuciłam marchewkę i groszek, a na końcu brokuły. Smażyłam na dużym ogniu przez chwilę.
5. Kremówkę wlałam do rondelka, dodałam pokrojona drobno papryczkę chili medium i przyprawę cajun. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i mieszając gotowałam aż sos zgęstniał i lekko zżółkł.
6. Warzywa wyłożyłam na talerz, na to pokrojona w medaliony pierś i polałam wszystko sosem.
Chętnie bym to znów zjadła! Pycha!