Sposób przygotowania:
Piersi z ryżem zapiekane w ananasach
1. Robimy marynatę z oleju, sosu sojowego, octu balsamicznego i przypraw.
2. Piersi myjemy, kroimy w medaliony i marynujemy minimum godzinę.
3. Ugotowany ryż wykładamy na dno wysmarowanego naczynia żaroodpornego.
4. Na to kładziemy mięso. następnie ananasy i plasterki masła.
5. Zapiekankę posypujemy obficie startym żółtym serem i zapiekamy 40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (lub do uzyskania złotego koloru sera)
2. Piersi myjemy, kroimy w medaliony i marynujemy minimum godzinę.
3. Ugotowany ryż wykładamy na dno wysmarowanego naczynia żaroodpornego.
4. Na to kładziemy mięso. następnie ananasy i plasterki masła.
5. Zapiekankę posypujemy obficie startym żółtym serem i zapiekamy 40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (lub do uzyskania złotego koloru sera)