Sposób przygotowania:
Meksykańska quinoa
Na patelnię wlać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę, lekko zeszklić. dołożyć mięso mielone, krótko podsmażyć.
Wlać wodę, wsypać kaszę, wymieszać, doprowadzić do wrzenia.
Pomidor i paprykę pokroić, razem z kukurydzą i fasolą dodać do mięsa, wymieszać.
Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
Wlać wodę, wsypać kaszę, wymieszać, doprowadzić do wrzenia.
Pomidor i paprykę pokroić, razem z kukurydzą i fasolą dodać do mięsa, wymieszać.
Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
SylaUla