Sposób przygotowania:
Meksykańska Zupa z Krewetkami i Fasolą
► W garnku na rozgrzanej oliwie, przysmażyć pokrojoną cebulę gdy cebula się zeszkli dodać posiekany czosnek, pokrojoną marchewkę, korzeń pietruszki i smażyć około 3 - 5 minut. ► Teraz wlać bulion, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek i gotować na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie, następnie dodać pokrojoną paprykę, ostrą papryczkę oraz odsączoną i opłukaną fasolę, na koniec wrzucić umyte krewetki i gotować jeszcze przez 3 - 5 minut. ► Pomidory zmiksować, przełożyć razem z zalewą do rondla i gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, wlać go do zupy, doprawić sokiem z limony, solą, słotką papryką i pieprzem. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.