Sposób przygotowania:
Meksykańskie kieszonki
Etap 1. Pokroić cebulę w kostkę, lekko podsmażyć. Dodać mięso mielone, przyprawić wegetą oraz pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone dodać przecier pomidorowy, najlepiej domowej roboty, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i zagotować. Na koniec dodać przyprawy takie jak: bazylia, oregano, majeranek, czosnek, papryka ostra, pieprz. Doprawić na ostro. Etap 2. W międzyczasie na patelni rozgrzać trochę oleju i wrzucić warzywa. Gdy nie będą już twarde lekko doprawić do smaku. Do warzyw dodać ugotowane wcześniej mięso z przecierem. Etap 3. Pitty podgrzać w mikrofali zgodnie z instrukcją. Odciąć górę i nałożyć do środka wcześniej zrobiony farsz. Alternatywą mogą być tortille. Gotowe!