roseer

roseer

Kucharz
[Przepisów: 4]

Meksykańskie kieszonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Meksykańskie kieszonki z mrożonych warzyw i mięsa mielonego, zapakowane w pittę - prostota wykonania, a zarazem syty obiad!

Meksykańskie kieszonki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Meksykańskie kieszonki

 

  • 75 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 paczka warzyw mrożonych (meksykańska)
  • 6 pitt

 

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie kieszonki
Etap 1. Pokroić cebulę w kostkę, lekko podsmażyć. Dodać mięso mielone, przyprawić wegetą oraz pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone dodać przecier pomidorowy, najlepiej domowej roboty, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i zagotować. Na koniec dodać przyprawy takie jak: bazylia, oregano, majeranek, czosnek, papryka ostra, pieprz. Doprawić na ostro. Etap 2. W międzyczasie na patelni rozgrzać trochę oleju i wrzucić warzywa. Gdy nie będą już twarde lekko doprawić do smaku. Do warzyw dodać ugotowane wcześniej mięso z przecierem. Etap 3. Pitty podgrzać w mikrofali zgodnie z instrukcją. Odciąć górę i nałożyć do środka wcześniej zrobiony farsz. Alternatywą mogą być tortille. Gotowe!
Meksykańskie kieszonki
Etap 1 - Cebulka pokrojona w drobną kostkę
Meksykańskie kieszonki
Etap 2 - Warzywa meksykańskie na patelni
Meksykańskie kieszonki
Etap 3 - Warzywa wymieszane z mięsem i przecierem
Meksykańskie kieszonki
Etap 4 - Podgrzana pitta z odcietą górną częścią

Tagi:

mięso