Sposób przygotowania:
Metrowiec z nutą spirytusu
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć mikserem z cukrem na puszystą, masę . Po utarciu powoli dolewać margarynę letnia wą cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, Teraz dodajemy mleko i olej na przemian zmiksować Białka ubić z solą na sztywną pianę, wmieszać z ciastem połowę ciasta jasnego wlać do foremki na babkę a następnie dodać 2 łyżki kakao do pozostałej masy ,zmiksować i wlać do drugiej formy na babkę Wstawiamy do pieca nagrzanego 180 st piec 45 minut w 180 stopniach Babki się pieką teraz pora na krem Wiecie co ja poszłam na ułatwienie Kupiłam karpatkę w pudełku był krem i ciasto w proszku wiec wzięłam ten krem z karpatki zrobiłam według opakowania jak pisało a potem ostudziłam dodałam 150 gram masła i zmiksowałam powstał super krem do kremu dodałam olejek waniliowy :) Ciasto się pięknie upiekło wyjęłam z foremek pokroiłam w plastry a potem na przemian przekładałam kremem zrobiłam dwa takie metr-owce Nie miałam gotowej polewy wiec zrobiłam swoją Polewa wzięłam dwie tabliczki czekolady mlecznej rozpuściłam w rondelku dodałam 4 łyżki mleka i 21 łyżkę margaryny rozpuściłam wszystko i polałam metr-owca na koniec posypałam kolorowa posypką :) Robiłam go wczoraj o 22 skończyłam ale się opłacało dzisiaj już jeden poszedł zjedli go moi kochani :)