Sposób przygotowania:
Miękkie kacze piersi.
1. Rano robię zalewę z wina i przypraw, w której moczę piersi do obiadu :-)
2. Piersi z kaczki podsmażam na patelni pod przykryciem na średniej temperaturze, na skórce dopóki nie wytopi się znacznie tłuszcz. Następnie obracam piersi na drugą stronę i podsmażam jeszcze 2-3 minuty.
3. Rozpuszczam kostki aby otrzymaćlitr wywaru i wlewam go na patelnię.
4. Duszę mięso przez 1,5 godziny.
5. Gdy piersi są już miękkie przygotowuję makaron.
6. Ugotowane buraki kroję w dużą kostkę, wrzucam do rondelka i lekko skrapiam je cytryną. Dodaję łyżkę płynnego miodu i szczyptę czarnego pieprzu.
7. Wrzucam na patelnię makaron i podsmażam krótko, ale za to w wysokiej temperaturze z burakami.
2. Piersi z kaczki podsmażam na patelni pod przykryciem na średniej temperaturze, na skórce dopóki nie wytopi się znacznie tłuszcz. Następnie obracam piersi na drugą stronę i podsmażam jeszcze 2-3 minuty.
3. Rozpuszczam kostki aby otrzymaćlitr wywaru i wlewam go na patelnię.
4. Duszę mięso przez 1,5 godziny.
5. Gdy piersi są już miękkie przygotowuję makaron.
6. Ugotowane buraki kroję w dużą kostkę, wrzucam do rondelka i lekko skrapiam je cytryną. Dodaję łyżkę płynnego miodu i szczyptę czarnego pieprzu.
7. Wrzucam na patelnię makaron i podsmażam krótko, ale za to w wysokiej temperaturze z burakami.