Sposób przygotowania:
Kaczka z warzywamiI
1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do miski, wlewamy sos sojowy jasny, solimy, wsypujemy jedną łyżkę skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy.
II
2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy i przekładamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Dodajemy mięso. Mieszamy do chwili, kiedy mięso się zarumieni i podlewamy ½ szklanki wody.
III
3. Dodajemy warzywa, wlewamy sos sojowy ciemny, ocet, miód, ewentualnie solimy. Gotujemy 30 minut.
4. Po tym czasie zagęszczamy pozostałą skrobią rozrobioną w małej ilości wody.
IV
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu,
6. Tagliatelle wykładamy do naczynia, polewamy sosem z mięsem.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.
biedroneczki
Czekoladka 2