Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo mało składników nam potrzeba , mało pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie.

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

Składniki:

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

ETAP 1:

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

1. Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.

2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.

ETAP 2:

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

3. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.

ETAP 3:

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

4. Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut.

ETAP 4:

Mięso z kaczki z żurawiną i miodem

5. Danie gotowe.

6. Smacznego.