karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mielone dosyć proste w wykonaniu i niedrogie danie obiadowe

Mielone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone

 

Sposób przygotowania:

Mielone
Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w bardzo drobna kostkę, pokrojoną dodajemy do mięsa. odmierzamy potrzebną ilość bułki tartej, wsypujemy ją do mięsa, dodajemy jajko, pieprz i sól do smaku, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, jeżeli okaże się że mięso jest za rzadkie dodajemy niewielka ilość bułki tartej. Z przygotowanego mięsa formujemy kotlety, które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy, podajemy z ziemniakami i surówką.
Mielone
wymieszane z jajkiem bułką tartą i cebulą mięso
Mielone
Przyprawione mięso uformowane w kotlety