Sposób przygotowania:
Mielone a' la gołąbkiI

1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaje ugotowany ryż, obraną drobno pokrojoną cebule, wsypuję paprykę ostrą, majeranek, sól, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Z mięsa robię okrągłe kotlety, panieruję w mące pszennej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu odstawiam na bok.
II

2. Warzywa marchew oraz pietruszkę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Kapustę drobno kroję. Ziemniaki obieram kroję plasterki.
3. Na dużej patelni typu Wok rozgrzewam olej, przekładam ziemniaki i smażę.
III

4. Następnie dodaję pozostałe warzywa, marchew, pietruszkę oraz kapustę. Podlewam jedną szklanką wody, doprawiam pieprzem oraz solą i gotuje do chwili aż warzywa będą miękkie.
5. Pod koniec gotowania wlewam passatę oraz ketchup, chwilę gotuję.
IV
6. Sos z warzywami łączę w kotletami i podaję.
7. Gotowe.
8. Smacznego.