Bomika

Bomika

Kucharz
[Przepisów: 16]

Mielone do chleba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste ale pyszne co nie co do chlebka

Mielone do chleba

Składniki:

Mielone do chleba

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 szklanka mleka
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Mielone do chleba
mięso mielone mieszamy z 1 łyżeczką vegety, dodajemy 2 rozgniecione ząbki czosnku /lub więcej jak ktoś lubi/ zalewamy szklanką mleka i mieszamy. Masę przekładamy do keksówki - ja wykładam papierem ale można posmarować tłuszczem i pieczemy ok 1 godziny w 180C. Wspaniałe co nie co na chlebek. Dostałam przepis od koleżanki i nie wierzyłam że to tylko tyle aż nie upiekłam. Teraz wiemy co kładziemy na chlebek..Polecam!

Tagi:

mięso