Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Mielone drobiowe z bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne drobiowe kotlety z kurczaka nadziewane bobem oraz serem mozzarellą. Kotlety idealne na danie obiadowe.

Mielone drobiowe z bobem

Składniki:

Mielone drobiowe z bobem

 

Sposób przygotowania:

Mielone drobiowe z bobem

ETAP 1:

Mielone drobiowe z bobem

1. Mięso kroimy bardzo drobno, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką i dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy.

2. Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy.

ETAP 2:

Mielone drobiowe z bobem

3. Robimy z mięsa okrągłe kotlety w środek wkładamy po kawałku sera oraz trochę bobu.

ETAP 3:

Mielone drobiowe z bobem

4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

5. Kotlety gotowe.

6. Smacznego.