czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mielone po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lubię przyrządzać nowe, ciekawe potrawy.

Mielone po meksykańsku

Składniki:

Mielone po meksykańsku

 

  • 1/2kg mięsa mielonego,
  • czerstwa bułka,
  • 3 cebule,
  • jajko,
  • 1/2 szkl. śmietany,
  • olej,
  • 2 czerwone papryki,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 łyżeczki ostrej papryki,
  • natka pietruszki,
  • sól, pieprz.

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone po meksykańsku
Mięso połączyć z namoczoną bułką i dwiema drobno pokrojonymi cebulami. Wymieszać z jajkiem i posiekaną natką. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Uformować kilka kotlecików, usmażyć. Resztę mielonego podsmażyć. Papryki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przecier. Kotleciki oraz mięso zalać sosem. Śmietanę wymieszać z ostra papryką i dodać do mięsa. Dusić ok. 10 min.