88malgorzata88

88malgorzata88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Mielone w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko i naprawdę smacznie :)

Mielone w cieście francuskim

Składniki:

Mielone w cieście francuskim

 

  • 0,5 kg miesa mielonego
  • ciasto francuskie
  • ketchup
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Mielone w cieście francuskim
Mięso mielone doprawiamy według własnego uzananiai formujemy na mniejsze kotlety mielone. Ciasto franuskie dzielimy na kilka części i uzupełniamy miesęm. Zwijamy jak kto potrafi :) na wierzch każdego zwinietego mielonego kładziemy plaster sera zółtego i robimy wzorek z ketchupu. Układamy w blaszce wyłożonej papierem ( najlepiej lepszej jakości bo ciasto francuskie lubi przystawać). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 30 - 35 minut. Smacznego :)