Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Mielone w kształcie serca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotlety mielone w kształcie serduszka, idealne na obiad dla całej rodziny.

Mielone w kształcie serca Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone w kształcie serca

 

  • 40 dkg łopatki wieprzowej bez kości
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone w kształcie serca
Mięso wieprzowe razem z cebulą mielimy na maszynce. Następnie do mięsa mielonego dodajemy jajko, sól, pieprz, przyprawę oraz bułkę tartą. Starannie łączmy wszystkie składniki. Z masy formujemy niewielkie kotleciki, przy pomocy foremki w kształcie serca formujemy mielone serduszka. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i cukinią lub ogórkami.
Mielone w kształcie serca
Mięso wieprzowe razem z cebulą mielimy na maszynce. Następnie do mięsa mielonego dodajemy jajko, sól, pieprz, przyprawę oraz bułkę tartą. Starannie łączmy wszystkie składniki.
Mielone w kształcie serca
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, przy pomocy foremki w kształcie serca formujemy mielone serduszka. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i cukinią lub ogórkami.