Golden

Golden

Kucharz
[Przepisów: 15]

Mielone wieprzowo-wolowe

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Drugi skladnik do dania głownego

Mielone wieprzowo-wolowe

Składniki:

Mielone wieprzowo-wolowe

 

  • Mieso mielone wolowe-wieprzowe 1 kg
  • 3 średnie cebule
  • 3 jajka
  • 3 lub cztery czerwste bulki i mleko
  • olej,sól,pieprz,vegeta,
  • bolka tarta

Sposób przygotowania:

Mielone wieprzowo-wolowe
Zaczynamy od bulek.Zalewamy je mlekiem lub przegotowaną woda i odstawiamy.Do wielkiej misy(bo jak gotujemy to duzo)Wrzucamy zmielone mieso wieprzowo-wolowe,posiekaną w miniaturową kostke cebule,rozbijamy jajka.Odsączamy bulki z mleka lub wody i dodajemy do misy.Przyprawiamy pieprzem,oczywiscie vegetą i mieszamy.Bardzo starannie ugniatamy palcami jak ciasto;))Przydadzą sie sprawne palce i mocne dlonie ;)
Na patelnie lejemy olej i czekamy kilkanascie sekund,az sie rozgrzeje.Moczymy rece w zimnej wodzie i formuje kotleciki i maczamy w bulce tartej..Po uformowaniu walimy je na patelnie,
Delikatnie, zeby nie zażygac calej kuchni bo poządek w kuchni to podstawa.Smazymy na duzym ogniu obracajac dwa razy.Gotowe.