Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Mielone wyspy z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis.

Mielone wyspy z ananasem

Składniki:

Mielone wyspy z ananasem

 

Sposób przygotowania:

Mielone wyspy z ananasem

I

Mielone wyspy z ananasem
Przygotowanie wszystkich składników na przygotowanie kotletów mielonych.

1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.

II

Mielone wyspy z ananasem
Formowanie kotletów z mięsa mielonego, układanie na blaszce, pieczenie w rozgrzanym piekarniku.

2. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.

III

Mielone wyspy z ananasem

3. Po upieczeniu kotlety układam w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kotlecie układam krążek ananasa, posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
4. Chwilę zapiekam w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.

IV

5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami.
6. Smacznego.