pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Mielone z indyka i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre, polecam, idealne do obiadu

Mielone z indyka i cebulką

Składniki:

Mielone z indyka i cebulką

 

  • 40 dag mięsa mielonego z indyka
  • jajko
  • sól, pieprz
  • cebula
  • pół łyżki margaryny
  • przyprawa kucharek
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone z indyka i cebulką
Mięso dać do iski, posolić, popieprzyć, wbić jajko. Przyprawić kucharkiem. Dodać cebulkę, pokrojona i podsmażoną na maśle. Wyrobić mięso na gładką masę. Formułować mielone, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju.