Sposób przygotowania:
Mielone z indyka z groszkowym oczkiem.
Mielone mięso indycze gotowe dać do średniej miski,wbić tam jajo
surowe,posolić,posypać pieprzem ziołowym czy kajeńskim oraz
szczyptą curry i zagnieść rękoma,by połączyć całość.Formować
średnie kotleciki wielkości dłoni,spłaszczyć i kłaść parę kulek gro-
-szku konserwowego(można go nawet utłuc na puree),aby utworzyć"oczko" i zalepić nadzienie w mięsie.Rozgrzać tłuszcz
na patelni,wlewając go tyle,by sięgał do połowy kotletów.Wkładać
kotleciki na skwierczący tłuszcz i smażyć na brązowy kolor,obracając je,co minutę.Podawać po usmażeniu z ziemniakami i koperkiem.
surowe,posolić,posypać pieprzem ziołowym czy kajeńskim oraz
szczyptą curry i zagnieść rękoma,by połączyć całość.Formować
średnie kotleciki wielkości dłoni,spłaszczyć i kłaść parę kulek gro-
-szku konserwowego(można go nawet utłuc na puree),aby utworzyć"oczko" i zalepić nadzienie w mięsie.Rozgrzać tłuszcz
na patelni,wlewając go tyle,by sięgał do połowy kotletów.Wkładać
kotleciki na skwierczący tłuszcz i smażyć na brązowy kolor,obracając je,co minutę.Podawać po usmażeniu z ziemniakami i koperkiem.