patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 787]

Mielone z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne kotlety mielone wieprzowe z kolendrą.Idealny dodatek do obiadu. Smażone na rumiano z dodatkiem pikantnej musztardy i ketchupu.

Mielone z kolendrą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mielone z kolendrą

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki bułki tartej do obtaczania
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Sól i pieprz
  • Pęczek kolendy
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z kolendrą
Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajka, bułkę tartą. Siekam drobno świeżą kolendrę. Dodaję do mięsa. Dodaję ketchup i musztardę. Dodaję pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszam.

Formuję kotlety. Obtaczam w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję do ziemniaków czy kaszy. Również dobre są podawane z chlebem.
Mielone z kolendrą.
Mięso doprawiam przyprawami do mięsa mielonego.
Mielone z kolendrą.
Do mięsa mielonego dodaję 3 jajka w całości.
Mielone z kolendrą.
Do mięsa mielonego następnie dodaję bułkę tartą.
Mielone z kolendrą.
Na sam koniec dodajemy pokrojoną drobno kolendr3 oraz ketchup i musztardę.Mieszam dokładnie.
Mielone z kolendrą.
Kotlety formuję a następnie obtqczam w bułce.