Sposób przygotowania:
Mielone z warzywnym dodatkiem
Cukinię i paprykę dokładnie myjemy. Następnie kroimy na niewielką kostkę. Czosnek bardzo drobno siekamy.
Do miski dajemy mielone mięso, posiekany czosnek, przyprawy, dwie łyżki bułki tartej, jajko oraz pokrojone warzywa. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy wyrabiamy niewielkie kuleczki, które przy panierowaniu w bułce tartej lekko spłaszczamy. Tak przygotowane mielone smażymy na złoto z każdej strony.
Podajemy np. z mizerią i ziemniakami.
Do miski dajemy mielone mięso, posiekany czosnek, przyprawy, dwie łyżki bułki tartej, jajko oraz pokrojone warzywa. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy wyrabiamy niewielkie kuleczki, które przy panierowaniu w bułce tartej lekko spłaszczamy. Tak przygotowane mielone smażymy na złoto z każdej strony.
Podajemy np. z mizerią i ziemniakami.
Blendi
karola25
misia5
misia5
:)