zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Aromatyczne kotlety mielone, z dodatkiem musztardy i kolendry.

Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową

 

  • 70 dag karczku
  • 1 jajko
  • Płaska łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą
  • Łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • Czosnek z młynka wg smaku
  • Sól do smaku
  • 1-2 łyżki musztardy chrzanowej
  • Bułka tarta
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową
Karczek myję, dzielę na kawałki i mielę. Dodaję przyprawy, musztardę i wbijam całe jajko .

Wszystko dokładnie wyrabiam ręką, jeśli masa mięsna jest zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.

Formuję średniej wielkości sznycelki, obtaczam w bułce tartej  i smażę na oleju, z każdej strony, na wolnym ogniu, do zrumienienia. Podałam z czerwoną kapustą i ziemniakami.
Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową
Etap 1 Karczek myję, dzielę na kawałki i mielę.
Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową
Etap 2 Dodaję przyprawy, musztardę i wbijam całe jajko .
Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową
Etap 3 Wszystko dokładnie wyrabiam ręką, jeśli masa mięsna jest zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.
Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową
Etap 4 Formuję średniej wielkości sznycelkii i smażę na oleju, z każdej strony, na wolnym ogniu, do zrumienienia.

Tagi:

jajko tarta jajka