Sposób przygotowania:
Mielone z kolendrą i musztardą chrzanową
Karczek myję, dzielę na kawałki i mielę. Dodaję przyprawy, musztardę i wbijam całe jajko .
Wszystko dokładnie wyrabiam ręką, jeśli masa mięsna jest zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.
Formuję średniej wielkości sznycelki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju, z każdej strony, na wolnym ogniu, do zrumienienia. Podałam z czerwoną kapustą i ziemniakami.
Wszystko dokładnie wyrabiam ręką, jeśli masa mięsna jest zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.
Formuję średniej wielkości sznycelki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju, z każdej strony, na wolnym ogniu, do zrumienienia. Podałam z czerwoną kapustą i ziemniakami.
Ela Dz
zbysiowa
Karmidle raczej nie, ale coś blisko:)