Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Mielone z kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Odmiana kotleta mielonego na obiad

Mielone z kukurydzą

Składniki:

Mielone z kukurydzą

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 mała puszka kukurydza konserwowa
  • 1 jajko
  • 1/2 czerstwej bułki
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta 1 garść
  • marchew gotowana 8 sztuk małych
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z kukurydzą
Cebulę obrać, pokroić i zeszklić. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Kukurydzę odsączyć. Do mięsa dodać resztę składników i wyrobić doprawić do smaku solą i pieprzem. Formujemy podłużne wałeczki i wciskamy w środek marchewkę, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.