Sposób przygotowania:
Mielone z kukurydzą i cebulą
Do mięsa dodać jajko, zioła i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać mięso. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Do mięsa dodać kukurydzę razem z zalewą, koncentrat pomidorowy i pół szklanki wody. Wymieszać, gotować na małym ogniu ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody. Zawiesinę wlać do mięsa z kukurydzą i cebulą. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Doprawić do smaku solą. Podawać np. z gotowanym ryżem lub kaszą.
![Mielone z kukurydzą i cebulą Mielone z kukurydzą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-kukurydza-i-cebula-322619.jpg)
![Mielone z kukurydzą i cebulą Mielone z kukurydzą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-kukurydza-i-cebula-322620.jpg)
![Mielone z kukurydzą i cebulą Mielone z kukurydzą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-kukurydza-i-cebula-322621.jpg)
![Mielone z kukurydzą i cebulą Mielone z kukurydzą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-kukurydza-i-cebula-322622.jpg)